Ge mig tips!


Såhär långt var mitt hår innan jag klippte mig nu för någon månad sedan. Det har dock växt ut redan och är nog tillochmed längre. Jag är otroooooooooligt less på att bara ha plattfall på huvudet hela tiden, och det spelar ingen roll hur mycket jag fluffar och voloummastrar, det lägger sig ändå.

Nu vill jag ha tips på fina lite kortare frisyrer. Kom igen :)

Lashes




jag har jättelånga och böjda fransar natuligt, så jag använder inte franstång alls. Däremot brukar jag sätta lite gele på fransarna innan, och pressa dom neråt för att dom inte ska vara så uppåtböjda :)

men.. jag vet att många av mina vänner spenderar timmar på att få sina fransar böjda och hållas så så länge som möjligt.

Hemligheten är: Fransgele/genomskinlig mascara, franstång, hårtork, mascara.

  • Applicera lite fransgele eller genomskinlig mascara på fransarna (har man ingen går det lika bra att skippa detta, eller sätta ett tunt lager vanlig mascara. Men se bara till att det inte hinner torka, då nöter det mer på fransarna och det finns risk för att dom går av)
  • Värm franstången med hårtorken. Se dock till att den inte är så varm att du bränner dig på ögonlocken, huden är väldigt känslig där. Prova handleden, där är huden också tunn.
  • Böj fransarna som vanligt! Det kommer inte göra någon skillnad om du håller löst i 3 minuter. Utan det gäller att pressa lagom hårt, och "pumpa" upp fransarna. Börja gärna närmast franskanten och jobba dig utåt, beroende på hur böjda du vill att fransarna ska vara.
  • Snabbt på med mascaran! Vattenfast mascara innehåller mer vax, vilket gör att fransarna blir styvare. För många lager tynger dock ner fransarna.
  • Det räcker med att man använder fingret för att försiktigt trycka upp fransarna under dagen om de skulle börja åka neråt igen.
Ett annat tips är att smörja in ögonfransarna med idomin innan man går och lägger sig. mm-mm-mmmm.


Som ni kanske märkt på mina bilder så sminkar jag sällan något på underfransarna, och det är för att de är så otroligt långa och på håll får det att se ut som att mina ögon täcker halva ansiktet. Går det att klippa till underfransarna så de blir kortare och ser naturligt ut? Egna erfarenheter säger dock att jag ska låta bli.

Glitzy stone


IsaDoras duoskugga Glitzy Stone med och utan bas. Ni ser nog själv vad som är vad :)

Bra budgetskugga. Den mörka påminner lite om Collistars Bronzo, medan den ljusa påminner om Cliniques Island.

Collistar

Ett av mina favoritmärken när det kommer till ögonskuggor är Collistar. Jag älskar deras dubbeleffekter och skimmer, och att de håller så länge. Hittills har jag samlat på mig 5 st, och här är 2 av mina favoriter:


Från vänster: Bronzo och Nero Dorato

Min bronzoskugga fick jag för kanske 2-3 år sedan och har används flitigt sedan dess. Det syns dock inte då skuggan är otroligt dryg! Däremot lyckades mitt klantarsle till kompis tappa den i golvet så att den liksom gick av på mitten. Man kunde lyfta bort ett "lager". När vi sedan stod och skrattade åt detta så tappade hon den igen så den sprack lite överallt istället :)


ungefär sådär ja.


Bronzo utan och med bas. Tyvärr syns inte det fina glittret här.


Nero Dorato utan och med bas. Här kan man iaf ana glittret/skimret.

Skuggorna går att appliceras antingen torra eller våta, och jag föredrar det sistnämnda till fest, då det blir lite metallic över det hela :)


Från vänster: Bronzo torr, utan bas. Bronzo  våt, utan bas.

Tror priset per skugga ligger på ca 100 kr. Otroligt billigt för så mycket produkt och kvalitet.

Ni får ursäkta om det här blev lite grötigt nu. Och ni får ursäkta alla rivmärken på mina händer. Jag har köpt en puppy :)

Threading

När jag nopprar mina och mina vänners bryn använder jag mig av trådar - Threading alltså.
Jag tycker att det är mycket lättare än att hålla på med pincett, vax, rakknivar och så vidare, och man slipper missar, som att ta med sig en del av huden :) Dessutom tycker jag att det gör mindre ont, och man får mindre svullnad och rodnad efteråt. Man kommer även åt de ljusa stråna som man inte alltid kan se, särskilt för de som bär glasögon och tvingas ta av dem under tiden man plockar brynen.
Resultatet blir mycket renare och fräshare, och jag tycker inte att man behöver rensa lika ofta.



Finns det någon här som skulle vilja lära sig? Isåfall kan jag sätta ihop en guide, antingen med bilder eller video. Just let me know :)

Vad tycker ni?

Jag är nog en av de största partymänniskorna i världen skulle jag tro. Jag orkar inte gå in närmare på det, men om man tar en titt i min bilddagbok, så säger det nog det mesta.

Imorgon pratas det dock om fest, för ja, här uppe i sameland så är det lördagar som gäller. Lockigt hår ska jag ha, men frågan är om jag ska ha überlockigt, eller om jag bara ska ha det lite smålockigt?!

Fast.. nu när jag tänker efter så är mitt största problem att jag ens sitter och tänker på detta en hel dag innan. Jag brukar ju inte hoppa i duschen förens kring 6-7 kvällen det gäller, och sen börja välja kläder, hår och smink. Haha nåja, vad tycker ni?


Jättelockigt? (Ja jag är den korta tjejen på 154 cm.)

eller..

.. lite vågigt bara? Det här var dock innan hemgång så det mesta hade lagt sig. men ni förstår poängen :)

Föresten så lär det sluta med att jag agerar MUA åt mina vänner. Kan lägga in bilder då om ni vill :)

Concealer wheel

Just nu är jag på jakt efter en concealer likt den på bilden nedan. Jag har massa olika, dock bara i beige'a toner.
Är grymt nyfiken på hur bra dessa fungerar. Gör de verkligen underverk? :)


Grönt - neutraliserar röda toner. Finnar, blemmor, sår och så vidare.
Gult - neutraliserar blåa/violetta toner. Ringar under ögonen, blåögon och så vidare.
Rött - neutraliserar gröna toner
Blått - neutraliserar gula/orange toner

eller.. rätta mig om jag har fel :) och finns dessa att köpa någonstans i butik, eller är det nätet som gäller?



Blame it on me

Okej, jag har en lillasyster som är 3 år, blond och söt är hon. Nu har hon dock börjat ta efter storasyster lite för mycket. Hon vill färga håret svart, för "frida har ju det", hon vill göra hål i läppen och öronen "för frida har ju det" (tur fan att hon inte känner till de andra piercingarna, haha) och nu har hon börjat sminka sig hela tiden. Hon var förr alltid in i mitt rum och rensade min byrå som är full med smink, men jag lessnade och köpte henne en sminkväska som jag fyllde med olika produkter, i julklapp. Ja alltså, smink som är lämpligt åt en 3åring. Nagellack, rosa skuggor, glitter, hårmascara, läppglans etc.

Här är skönheten, när jag hade sminket henne med mitt smink.

HOW CUTE?!

Red and black

Blö, jag hatar min mobilkamera för att den förstör alla bilder.


Den röda skuggan från VLD var iallafall grymt pigmenterad och jättelätt att jobba med tyckte jag!
Här hade jag bara bas och den röda skuggan, som tyvärr blir mycket "dovare" med den där skitkameran.

(Ska och kolla på en ny kamera idag, igen. Jag har nämligen krashat 2 likadana det senaste halvåret;)

och som sagt, mascara och allt är redan på, eftersom att jag bara leker med sminket när jag har tid. dvs. på kvällen innan jag går och lägger mig.


Här har jag gått på med MUS Darkness i utsidan av ögonlocket också, och suddat det inåt mot ögonvrån och längs övre franskanten. Även här ser färgerna förjävliga ut. Tog miljarder bilder för att få till rätt färg men icket.

Jag tyckte det var grymt iaf! Ska lätt tillbaka idag och kolla efter vad dom har för andra färger. Har inte vågat mig på att köpa VLD tidigare. Men.. Skitbra produkter, billigt, och inte testat på djur - Kan det bli bättre? :D

Heat

Idag var jag på stan och shoppade lite, kom hem med några skuggor från olika märken - MaxFactor, Viva La Diva, Collistar och så vidare. Köpte även hem ett mineralpuder från IsaDora. Ska jag vara ärlig har jag aldrig provat mineralpuder, men kassörskan rekomenderade detta märke eftersom att andra mineralpuder som I.D t.ex. inte är 100% mineraler, men att tydligen IsaDora är det, så jag ger det ett försök :)

Nå, 2 av skuggorna jag kom hem med var de här;

Viva la Diva - 391 Red
Max Faxtor - 121 Heat

Skuggan från VlD kostade 50 riksdaler, och MF's kostade 85 styckna. Underbart!



Från vänster:
Viva la diva Red utan bas
Viva la diva Red med bas
Maxfactor Heat utan bas
Maxfactor Heat med bas

(klicka)

 .. och med ett annat ljus.

Får se om jag sminkar till något ikväll när jag kommer hem. Nu ska jag nämligen ut på vägarna och övningsköra med mami. Cheeeses.

No gray


här står jag, in action, och färgar mitt hår.
som ni ser så är jag väldigt ljushårig natuligt, vilket får mig att se flintskallig ut. på riktigt. min pojkvän och mina vänner påpekar detta hela tiden. färgen som syns efter det ljusa är någon form av brun/röd/orange färg som jag på något sätt lyckades trolla fram med hjälp av lite svart färg och för lite tålamod.

varje dag säger jag att jag ska bli blond igen, åtminstone ljusare, för att slippa färga håret varannan vecka (utan överdrifter) men det slutar alltid med att jag ger upp, köper några paket svart färg och smetar ut det i håret. alltid!

nu ska jag bara samla mod och kraft och bli det ljushuvud som jag egentligen är.


Midnight blue



Igår när jag lekte med sminket såg jag ut såhär. Blått kanske inte är den bästa färgen till gröna ögon, iallafall inte mina ögon.

Använde mig av 4 skuggor - Vitt skimmer i ögonvrån samt på brynbenet, ljusblå skugga över hela ögonlocket, sudda ut mörkmörk blå skugga i ytterhörnet, sudda inåt ögonvrån. Svart i hörnet av ögat, suddat uppåt och utåt. Har även blått på nedre franskanten, samt det vita skimret. Sen eyeliner och mascara övre ögonfransarna (dock sitter det på sen morgonen:).


(bilderna är klickbara)


Vit kajal över hela läpparna
Läppstift från maybelline i Precious Petal
Och ytterst lite mörkrosa läppglans på det, som jag smetade ut med fingret.


höhö

Pojkvännen sover som alltid förr, så jag tog saken i egna händer.. Och voila, 12 minuter senare - en ännu fulare blogg.

Nej, Photoshop är något jag lämnar över till andra som har intresse och kunksap, dvs inte jag själv.

Det var dåligt med tips föresten, ni är ju faktiskt ganska många som läser nu för tiden.. Bring it on!

Den som väntar på något gott..

Näe ärligt, det är skittråkigt att blogga när designen är såhär vidervärdig. Jag (ska tjata på pojkvännen som är grym på PS;) ska försöka fixa till det ikväll när jag kommer hem, sen blir det massamassa inlägg :)

Är det något speciellt ni vill läsa om, någon speciell look ni vill att jag gör, någon speciell produkt ni vill ha recenserad? :)
Jag behöver tips ju!

Colordefiner


(Mobilbild)

Jag har längelänge gått och suktat efter Maybellines Colordefiners, men aldrig idas köpa någon.
För någon månad sedan gjorde jag dock det, och jag valde dessa två; Fascination White och Spicy Chocolate.
Jag använder dessa som bas innan mina vanliga ögonskuggor och pigment. Givetvis kan dom användas som bara ögonskugga om så önskas.

Båda (alla?) är vattenfasta vilket gör att dom nästan är omöjliga att tvätta bort, om man inte har makeup-remover för vattenfast smink. Men sminket sitter ju där det ska då iallafall ;) + för att det finns en inbyggd "vässare" i botten, så man smidigare kan applicera på franskanten under ögat också.

Jag kan börja med att säga att jag hade högst förväntningar på den vita, då jag brukar hålla mig till ganska neutrala sminkningar. Men den var en totalbesvikelse.. Jättesvår att sudda ut, jättesvår att få fram någon färg alls, "torkar" direkt, veckar sig och så vidare.

.. Medans den bruna var helt underbar! Jättesmidig att jobba med, iallafall efter att man värmt upp den i händerna innan.



Jag tycker att båda hade ett fint skimmer i sig också, vilket jag gillar :) Så mycket mer finns inte att säga, förutom att jag önskar och hoppas att det ska komma in en svart i samma serie. Bra budget smink, i jämförelse med MAC's Sharkskin (vilka jag också tycker bra om, tillskillnad från min börs :) Priset på dessa ligger på ca 70-90 kr/styck.

Mitt betyg: 3/5

Vågar inte ge det högre då jag inte provat de andra färgerna ännu.




Orange-ish


här provade jag min värdelösa palett från oriflame. fast egentligen är färgerna ganska skapliga
om man har rätt bas under..
till detta använde jag H&Ms glittriga eyeliner (även detta med bas), mascara och that´s it. som vanligt målar jag svart kajal/eyeliner/gelliner tättättätt intill franskanten också.

jag gillar faktiskt att ha orange på ögonen, fast det kanske jag nämnde tidigare också?


som ni ser har jag jävligt pigmenterade läppar som det är, så
för att få den där koppar-ish stilen så behövs det bara ett läppglans med
orange-rött skimmer i. duttade även på ett beigt från clinique.

Nailpolish


Från vänster; Nr 33, 31, 21, 107, 29, 101, 40, 45

Jag har under de senaste veckorna börjat köpa nagellack, eftersom att mina naglar äntligen håller sig långa, och inte går av så fort dom växt utanför fingertopparna. Depend är då ett jäkligt bra billigt märke, för dem som inte är så jättebrydd och petig, men ändå tycker om att ha snygga naglar. Vem gör inte det föresten? :)

Jag har fler färger av det här märket, men dom har min lillasyster stulit, vilket innebär att jag aldrig mer kommer få se dem :)
Har även några godingar från andra märken, kan visa sen.

Ska jag vara ärlig är jag ganska tråkig. Använder alltid den vita och genomskinliga till fransk manikyr. Och möjligtvis på fest använder jag den mörklila (107, färgerna blir felaktiga på bilden) eller den röda (40).

Vem sa föresten att nagellack ska förvaras i kylskåp? Mina står i fönstret där det drar kallt, och jag tycker det är omöjligt att måla naglarna sen, så hårtorken åker alltid fram och då funkar det skitbra! :)

Coastal Scents 88 Palette


Ge mig!!
Jag vet att det är 5 månader kvar till jag fyller år. Men vadå, jag har ju varit skitsnäll hittils, så ett litet förskott skadar väl inte? ;)

Nude Lips


låtsas som att ni inte ser min snus iaf :)

För "nude lips":
Läppcerat: Försvarets. -Låt torka!
Genomskinlig läppenna: Duwop Reverse Lip Liner -Över hela läpparna.
Concealer: Viva La Diva Light  -En ganska tjock kant längs läppkonturerna, sudda utåt och inåt.
Läppglans: Clinique Shy Beige  -Valfritt. Jag sätter bara på underläppen och gnuggar ihop läpparna så det bara blir lite lagom glans. är inte så mycket för det egentligen :)

Klart på några sekunder!



Vill ni inte ha läppglans går det lika bra med att dutta på ett läppcerat efter concealern. Eller använda en beige/aprikos ögonskugga och dutta på, så slipper du se död ut :)

Budgetöga

till att börja med: jag är ju helt underbart dålig på att ta bilder. jag prickade ju inte en enda gång!! och ljuset ska vi inte ens prata om. bilden fångar verkligen inte färgerna alls.



Primer - UDPP
Bas - Viva La Diva Brown sugar (köp inte!)
Ögonskuggor:
Clinique - Spicy över 2 tredje delar av ögat (ej i ögonvrån, vilket ni inte ser på bilden)
H&M - Brown dust i mitten av ögonlocket, suddat uppåt och inåt mot ögonvrån
Collistar - Bronzo över H&M skuggan, och lite längre ut mot yttre kanten, suddat uppåt och inåt ögonvrån
Max Factor - Supernova perals. Den ljusa i ögonvrån, sudda in i den mittersta (h&m och collistar). Den mörka skuggan efter franskanten, längst ut, och sudda uppåt en aning.
Lóreal Paris - Beige Rose (den mittersta, skitsnygg!!) efter ögongloben, ändå in till ögonvrån. suddasuddasudda!
Samma collistar färg används på halva undre franskanten.
Eyeliner - Wet N' Wild (köp inte!)
Mascara - Maybelline - Sky high Curves


Smink till grönögda?

Såhär sminkar jag mig varje dag, med vissa undantag för färgerna på ögonskuggan.

Ansikte:
Salva - Olay Classic beauty fluid (sensitive)
Foundation - Max Factor Colour Adapt (Mix mellan 70. Normal och 75. Golden)
Concealer - Viva La Diva Undercover (under ögonen bara) 1. Light
Rouge - Clinique Chestnut Blush

Ögon:
Ögonbrynsskugga - Face Sthlm Suede (jag odlar brynen nu, bry er inte om det;)
Bas - Oriflame Eyeshadow Pencil Champs Elysées
Ögonskugga (ytterst lite) - Clinique Crushed Plum
Gelliner - Face Sthlm Black
Mascara - Maybelline Skyhigh Curves



(hujj, ignorera att sminket är ojämt och ofräsht. klev upp före fan och satte mig i bilen för att åka bil i flera timmar och hämta en hund. jag var helt slut!!)

Aja, som ni ser på bilden har jag gröna ögon. jättegröna faktiskt. Mörkgröna ute i kanten, som blir ljusare för att sen få en gul (guld låter ju egentligen coolare:P) kant runt pupillen. Jag personligen tycker det är skitsvårt att hitta någon färg som passar mina ögon och det blir lätt att man slirar runt i de bruna, bronsiga färgerna.

På vardagarna använder jag sällan och aldrig någon ögonskugga alls faktiskt, just för att det är så irriterande att fantasin inte sträcker sig längre än till brunt, som är så jävla tråkig färg enligt mig.

Annars sminkar jag mig bara på kvällarna, just innan jag ska gå och tvätta bort det. Jag gillar att leka med smink, och då spelar det ingen roll vilka färger jag använder. Men det är ju jäkligt tråkigt egentligen, att man inte får visa upp sina verk för någon, höhö. Pojkvännen bryr sig då inte ett smack om mig och mitt smink.

Orange är fint till mina ögon, samt de bruna, guldiga och bronsiga färgerna. Men fortarande.. skittråkigt.

Har ni några tips? :)

Tips - Fall outs


Vissa skuggor, främst pigment kanske, har ju förmågan att fara precis all over när man sminkar sig. Speciellt när jag
applicerar dom fuktiga.
Här på bilden ovan är ett exempel. Som ni ser är bara den silvriga skuggan applicerad här, och tyvärr syns det inte hur mycket som är under ögat.

Vissa väljer att sätta på puder och foundation efter ögonskuggan är klar, för att man då kan tvätta bort skuggan under och runt om ögonen utan att skada resten av sminket. Men det tycker inte jag om att göra.

Jag använder mig av vanligt tejp, eller ja, helst medicintejp, som jag alltid har redo. Sminket fäster direkt på klistret på tejpen. Det är även bra att använda tejp när man vill ha raka och jämna linjer och kanter när man sminkar sig, men det kommer jag till sedan någon gång.

Sen kan man behöva dutta på lite puder igen, ifall tejpen drog med sig något sånt också ;)

Swatches - Budget Vs. Budget

Efter vissa påtryckningar så gör jag nu en kort och enkel utvärdering av några budgetprodukter.

Först ut är H&Ms "pigment" eller vad man nu ska kalla dem. Brukar faktiskt aldrig använda HM-smink. Jag antar att jag inte ens gett det en chans. Men en gång i en stressad situation köpte jag H&Ms svarta pigment, för att jag inte ville lägga pengarna på en svart skugga (eftersom att jag har så många hemma). Faktiskt fick det mig att gå tillbaka och kolla igenom de andra färgarna, och jag har bunkrat upp med alla färger jag sett hittils. Dom är ju skitbra!

För att jämföra den här svarta skuggan, så tog jag hjälp av en annan bugetskugga, nämligen IsaDoras duo Fake Black (Innehåller en mörkblå med skimmer, samt en matt svart). Den svarta har gått sönder, som alla andra skuggor från IsaDora, så den används nu (eller okej.. skulle kunna användas. jag gillar den inte=) som vanligt löst "pigment".


Från vänster:
IsaDora  "Fake black" UTAN bas
H&M "Black dust" UTAN bas

IsaDora "Fake black" MED bas
H&M "Black dust" MED BAS

Ignorera den svarta sista lilla rutan där till höger.. Jag smetade på samma färger för några timmar sen för att se hur bra och länge de höll. Men Isa Doras färg försvann helt, både med och utan bas :)

Och varför är IsaDoras svarta färg, grå när den sätts på huden???
Kan ju även tillägga att basen jag använde är genomskinlig med lite skimmer i bara, för att ge en mer rättvis bild av hur färgerna ser ut.

Tips

Om erat favoritläppglans håller på att ta slut, och ni inte har råd/lust att köpa ett nytt redan:

Ställ in en kopp med vatten i micron i ca 5 minuter, ta ut den och sätt i läppglanset/läppglansen i koppen i ca 10 minuter.

Mer än hälften kommer finnas kvar =)




Tips till röda läppar

För att få läppstiftet att hålla längre, samt att hindra det från att "rinna ut" lika lätt, så kan man applicera hela läpparna med en röd läppenna. Färgen från läppstiftet blir dessutom intensivare då.

Andra väljer att lägga ett lager puder och sen gå på med läppstiftet en gång till, men det är upp till var och en. Har man smort in läpparna med något cerat ett tag innan och låtit det torka (eller torkat bort överflödet) eller om man använder en primer innan så blir resultatet bättre, tycker jag.

För att färgen inte ska rinna ut kan man börja med att gå runt hela läppen, just runt kanten, med en concealer (eller vit kajal penna), och sen sudda ut kanterna noga. Läpparna ser fylligare ut, sticker ut mer och håller sig jämna längre :)

Vill man dessutom lyxa till det kan man dutta på valfritt glitter (med tops eller ett finger tex) direkt på läppstiftet, innan man går på med ett läppglans.


Red lips

(Alla bilder är tagna med mobilkameran, därav den dåliga kvalitén)


Läppenna - IsaDoras Perfect Lipliner Chestnut Red
Läppstift - Viva la Diva Nr 54
Läppglans - Cliniques Shy Beige

Darkness


Primer - UDPP - Urban Decay Primer Potion
Ögonskugga - Make Up Stores Darkness
Glitter - Make Up Stores Orion
Highlight (innan jag gick på med Darkness över hela=) - Mabellines shadowstick Fascination White
Eyeliner - Make Up Stores Darkness
Mascara - Maybelline Sky high curves

RSS 2.0