Tävling hos Bjooti



Nu tycker jag att alla ska klicka på den här länken och tävla hos Bjooti!

Det som står på spel är;

  • Gosh Trio Eyeshadow Ocean Drive
  • Gosh Extreme Art Eye Liner no 17 (lila)
  • Gosh Nail Laquer Sweet Peach
  • Gosh Light ‘n Shine Lip Glaze no 02 (rosa)
  • vera by CSS Protecting & Hydrating Light Day Cream
  • Schwarzkopf BC Bonacure hairtherapy Color Save Sulfate-Free Shampoo
Inte illa alltså! Tävlatävlatävla! :)

Nya kärlekar från Lovie!

Åh, jag nämnde ju de superbilliga ArtNail-lacken från Lovie tidigare. Här om dagen införskaffade jag mig 3 "vanliga" lack också. De är HELT underbara. Täcker bra, sitter som berget, flyter ut perfekt och lämnar inga penseldrag. Påtal om penseln så är dessa kanon!


39 kr / st. Tag 3 betala för 2, alltså 78 kr för alla tre!


Ena lacket (och lillasysters armband som jag inte får ta av mig:) Den här färgen är föresten skrämmande lik en från OPI.
och en från China Glaze, som jag tyvärr inte hittar. Nu ser jag föresten att även flaskorna är väldigt lika både China Glaze och OPI :)


Ett av de rosa och några slarviga zebraränder med den svarta smala borsten.

Jag lever

Ojojoj, nu är det nära.
På måndag ska jag på lägenhetsvisning, det är bara att hoppas på det bästa!
Planerar att underhålla mamma på hennes kvällspass idag, så isåfall har jag tillgång till en bättre dator än det här och kan komma med något vettigare inlägg.

Har mycket nytt att recensera, och bilder att lägga in (dock inte förens jag har hittat sladden). Hur har ni det i det underbara vädret?! :)

Semester

Än en gång är jag på bortaplan, så det kommer vara dåligt med uppdateringar ett tag.

Hoppas ni har överseende, lovar att kompensera det med massa inlägg sen när jag har tillgång till en dator igen! :)

Hoppar ni har det bra! :)


Och jo föresten.. en frisörtid är bokad. Jag blev totalt utskrattad av mina frisörpluggande kompisar så de ska fixa :)

Buhu

Dagen började bra.. Jag var ute och sprang, åt världens godaste frukost, for till kixen och umgicks och... sen skar det sig. Vi for ner på stan, köpte några paket blekmedel (ljusaste!!) och for hem till mig. Nu får bilderna tala.

Före:










hahahahahahaha

vad fan ska jag göra? ha i tanke att jag skulle göra blonda slingor, för att sen bli ljusbrun. Inte vit- orange eller rödhårig.

Tur att jag har frisör-tid snart!

Kaos!

Jag och en kompis fick för oss att fara ner på stan och köpa lite blekmedel. Andra omgången är nu i mitt hår och vi skrattar så vi dör.

Här är en sneakpeak.


Perfekta makeupen



Det är inte många som klär i både dramatiska ögon och dramatiska läppar enligt mig. Kat von D är en, Paris Hilton är en annan.
Se bara bilden ovan - MakeUp'en är ju helt underbar på henne!

Jag hade nog valt att ha en annan frisyr till de där kläderna och sminkningen, men det är ju jag..

(Bilderna är lånade från Posh24)

Curves


Såhär såg jag ut i håret igår. Jag älskar att varva mitt annars spikraka och tråkiga hår med både lockar och vågor. Tycker det blir skitsnyggt! Jag använder min plattång till det här. Ibland voloumemastern, men den är alltid på rymmen nu mera. Caaamilla.. ta åt dig! ;)

Tips: Bellme's fyndshop



Jag tänkte bara tipsa/påminna er om Blondinbellas webshop - Bellme.se. Varje dag kommer det in nya varor till väldigt billiga priser. Vissa varor stannar dock i fyndshopen, som parfymen ovan t.ex. I fyndshopen finns även silvershampo, andra parfymer, jeans, smink och mycket mera. Ta en titt!

Peela billigt



Jag vill bara tipsa er om mina absoluta favoriter när det gäller kroppspeeling's.

- Först ut är Healing Spa's body scrub. Min är dock i burk, och det verkar som att förpackningarna är omgjorda nu. Geleaktig formula med väldigt små korn i som skrubbar bra. Rikligt med korn, vilket gör att den är otroligt dryg. Den känns skön på huden, luktar fräsht och gott och man blir ordentligt len och fin efter användning. Pris okänt.

- H&M's showerpeeling är också en klar budgetfavorit. Jättesöta flaskor att ha i duschen är det också. Luktar gott, men lite starkt. Kornen är lite stora i den här och är man känslig ska man nog ta det lugnt när man skrubbar sig med den här. Finns i 3 olika dofter, för 29,50 kr.

- LdB's peeling silk luktar underbart! Jag får inte nog! Lagom stora peelingkorn som "stannar" kvar när man masserar in i huden. Huden blir silkeslen och man känner sig otroligt ren och fräsch efter användning. Den här använder jag varje gång jag duschar och än har jag inte blivit besviken. Tippar på 30-40 kr.

- Sist men inte minst; Mjukt och skönt Body Scrub. Min doftar Aloe vera och kamomill, men jag vet att det finns i åtminstone 2 andra dofter. Ger allra bäst känsla och resultat om man smörjer in med matchande bodybutter efteråt. Samtidigt som jag rekomenderar den här, så varnar jag för samma märkes Facial Scrub. Ajajaj, väldigt rå mot huden i ansiktet. Även i den här är kornen lite väl stora, och få. Men helt klart värt sin billiga peng på 25 kr.

Annars fungerar olivolja och vanligt socker alldeles utmärkt också. Lite kladdigt och kletigt, men man blir helt klart mjuk och len efter användning.

Utöver dessa så rekomenderar jag vanliga skrubbhandskar som jag tycker nästan fungerar bäst.

Kom ihåg: Använd inte kroppsskrubber till ansiktet. Kornen i dessa är i regel större och kan skada den tunna huden i ansiktet. Det finns särskilda peelings till ansiktet!

Tips: Läppensel till ögonen



Jag slänger bara in ett snabbt tips innan jag ger mig ut i motionsspåret:
Använd er syntetiska läppensel istället för concealerpenseln under ögonen. Mycket smidigare!
Läppborsten kommer åt mycket lättare och suger inte åt sig lika mycket produkt som en vanlig concealerborste.
Min läppborste (den ovan) är mycket smidig då den är snedskuren och kommer åt precis överallt. Jag grovblendar med penseln och "duttar" sen försiktigt ut resten med ringfingret.

Kom ihåg: Inga smutsiga fingrar eller borstar i ansiktet. Händerna desinfekterar jag med DAX alkogel 85 innan jag sminkar mig. Åtminstone ansiktsborstarna borde rengöras varje dag, med antingen schampoo och vatten eller särskild rengöring för just sminkborstar.

Blacktrack


(klicka på bilden för att se den i större format)

Svarta, sotade lock med bara 2 skuggor.
Väldigt simpelt och snyggt.

Läsarfråga: Färger till brungröna ögon


Fråga:

Vilken fin blogg.
Det blev väldigt snyggt med guldet på ögonlocken till det guldiga i dina ögon! Guld passar mig också men jag undrar om du har nå tips på någon annan färg som skulle göra sig snygg? Mina ögon är brungröna med en blågrå kant typ. De skiftar lite och jag tycker det är svårt att hitta en färg som harmoniserar med mina ögonfärger...


MakeUpWhore svarar:
Det här med ögonskugga och smink i övrigt är ju väldigt individuellt vad man själv passar och trivs i. Vissa gillar starka färger, andra trivs mer i lugnare och neutralare färger. Sen tycker jag själv att hår- och hudfärg samt humör spelar en stor roll. Men för att ge några tips och inspiration till dig och dina ögon så tycker jag att du ska söka dig till jordnära färger, gärna olika nyanser av brunt, brons, beige, oliv, lavendel, naturgrönt och så vidare.

Kontrastfärgen till grön är röd, så har du mycket grönt i dina ögon tycker jag att du kan prova röd/orange/korall om du vill sminka upp dig lite extra någon gång. Annars är det en bra sak att ha i åtanke - Hellre skuggor med röda undertoner än t.ex. blåa då just röd är kontrastfärgen till grön, och alltså "ska" göra sig bättre.

Silver, ljusrosa och även turkost tycker jag är väldigt fint på grönbruna ögon.

Sen vet jag att Loreál ska ha trio's speciellt ihopsatta till olika ögonfärger för ca 100 kr. Det kanske är någonting för dig?

Nu kanske det blev ett lite tråkigt svar, men just med färger på sitt smink tycker jag är himla individuellt vad man själv trivs i. Prova dig fram! :)

Jag vann!


Jag klickade runt i min favorit-lista på datorn och hamnade tillslut inne hos CarolineElisabeth. Jag har vunnit hennes tävling där hon lottade ut 2 st nagellack från Karins nagelhörna, gud vad kul. Tack så jättejättemycket :)



Jag provade alldeles nyss ytterligare lite färger från min Romella palett. Jag älskar färgerna! Superpigmenterade och skimriga, kolla bara bilden ovan. (På den nedersta bilden står jag i direkt solljus, därför rynkar jag ihop hela ögat;)

Goldeneye



Än en gång rotade jag igenom sminklådan och hittade en guldig skugga jag inte provat tidigare. Med en väldigt liten, stel och fuktad borste packade jag på guldskuggan över hela rörliga delen av ögonlocket och även i inre vrån och under ögat. Jag lät den torka lite för att sen börja blenda ihop den med en mellanbrun och en mörkbrun skugga som jag satt i det yttre V'et och inåt mot ögonvrån. Svart gelliner på övre locket och brun eyelinerpenna på nedre franskanten. Testade även en ny mascara som jag inte är så förtjust i på mig själv, men som blir jättefin på många andra jag sminkat. Kan göra en recension om den senare om instresse finns.

Jag gillar guldiga toner på mina lock då jag även har gul/guld i mina gröna ögon. Den här looken kommer jag helt klart köra på i sommar. Givetvis fångar ju inte kameran färgerna så bra, men den är mycket mörkare, intensivare och mer skimmrig i verkligheten. En riktig partylook!

Min favoritprimer UDPPär slut sedan länge och jag vet inte hur jag ska få tag på den igen. Har ni några tips på andra bra primers, till ett vettigt pris, så släng iväg en kommentar.

Om pojkvännen får välja..

.. så ser mina naglar ut såhär.



Igår blev han less på mina rosa- och svartfärgade zebranaglar så han drog med en hel drös nagellack, nagellacksremover, pads och liknande och tog ut mig på bron i solen och började pilla med färgerna. Några svordomar senare (från hans sida) och många djupa suckar från min, så sa jag att han faktiskt får nöja sig med att måla mina 2 tumnaglar med det här motivet. Resten målade han som tärningar. Ganska fränt tycker jag :) Fast nu är det väl mer han som gillar 50-talsstil, pinuppor och liknande. Om det inte syns föresten så är underlacket rosa (nr 101) och kommer från depend, de vita och svarta är mina ArtNail från Lovie.


Jag tycker det blev fränt när han ritade jungru maria som pinuppa!


Igår var vi föresten och spelade spel med en massa folk. När vi inte visste vad vi skulle spela sa någon
- Vi kan ju spela yatzy.. med fridas fingrar.

Haha.

Ta aldrig powernaps!


Visst är det läskigt? :)

Min lillasyster somnade i min säng för nån vecka sedan, och killen sprang direkt till sminklådan och började gräva. Här är resultatet :) Hon var helt förstörd när hon vaknade stackaren, haha. Fast.. jag har också varit utsatt för det här, dock när jag var vaken.

Kanske ska börja använda Pattes mobilkamera istället. Den är ju betydligt mycket bättre än min som ni ser ;)

Honung, bra på alla sätt och vis

Istället för att köpa dyra ansiktsmasker, inpackningar och kroppsskrubber så tycker jag att man ska ta en titt i köket och se vad man har hemma. Frukt, grönsaker och liknande fungerar nämligen minst lika bra som alla produkter som man köper, och man vet dessutom att det inte är några onödiga tillsatser i.

En favorit är helt klart honungen!



- Oftast använder jag den som ansiktsmask som den är. Tvättar ansiktet noga, smörjer in honungen i ansiktet och låter verka i ca 20 minuter, för att sen tvätta bort det. Man tror inte att det ska gå bort med bara vatten, men sockret är vattenlösligt och försvinner nästan direkt från ansiktet.

- Tycker man att det är obehagligt när honungen "glider runt" lite i ansiktet så kan man skölja av ansiktet och sen tvätta sig med honungen istället för tvålen. Den drar med sig de allra flesta orenheter i huden.

- En annan favorit är att blanda i socker i honungen och använda det som ansikts/kroppspeeling. Ibland toppar jag det hela med lite olivolja som gör honungen lättare att jobba med.

Vill man kan man mixa i en avokado, rosmarin och liknande som båda har återfuktande och avslappnande effekter. Masken får dessutom en finare färg, konstistens och lyxkänslan är total.

Bara fantasin sätter gränser. Prova er fram, det kommer inte göra någon skada!

En bild på hur det INTE ska se ut! :)

Jag satt och lekte med sminket lite tidigare idag och tänkte ge mig på en dramatisk suddad look.
Det gick inte direkt som jag ville så jag skenade som vanligt iväg och skrämde livet ur min familj.



Det gick föresten bra att sminka tjejerna. De var färre än jag trodde så det gick ganska snabbt. Fick några skamliga erbjudanden om gratisdrinkar och utgång, men nej.. jag ska hålla mig på båda fötterna i helgen :)

Är det någon speciellt ni vill se eller läsa om här i bloggen? Er önskan är min lag :)

Recension: Garnier skin naturals



Som ni kanske vet så älskar jag billiga hudvårdsprodukter och jag drar mig inte för att köpa nya som jag kan prova och recensera :) Den här gången är det dags för garniers sminkborttaningsmjölk och ansiktskräm.

  • Garnier skin naturals - Refreshing cleansing milk är en rengöingsmjölk som lätt ska ta bort makeup utan vatten. Massera in mjölken med fingrarna och torka bort med bomull. Mjölken innehåller rengörande microoljor och fruktextrakt som avlägsnar orenheter och makeup, den luktar dessutom superfräsht och håller verkligen måttet. . Jag använder den här produkten när jag sover hos min pojkvän eller någon annanstans och inte riktigt orkar dra med mig allt jag behöver för att ta bort sminket annars. Ansiktet känns åtminstone rent och fräsht, fast om det verkligen är det vet jag inte. Riktigt bra rengöingsmjölk iallafall som är anpassat till normal eller blandhy. Tippar på att du betalar ca 50-60 kr för 200 ml. 4 av 5 i betyg
  • Garnier fresh 24 hour daily moisturiser är en salva (i burk! blä) som ska tillföra fukt till huden som håller i 24 timmar. Jag har inte hunnit använda den här krämen mer än kanske en vecka, men hittills tycker jag varken bra eller dåligt om den. Det är absolut ingen mirakelkräm men den är helt klart värd sina 54 kr. Den går snabbt in i huden, som känns OK återfuktad efteråt. Största nackdelen är just att den är i burk, mer ohygieniskt än så blir det inte. Sen tar ju alla dessa 50 ml's burkar slut jättesnabbt. Jag tror bestämt att den här dagkrämen får åka med mig till killen, och stanna där :) 3 av 5 i betyg.

Snow white

Nu är det påsktider och alla verkar ska dricka till på söndag, med start idag. Ja, utom jag då. Istället har jag lovat att fara till en fest och sminka några tjejer ikväll och på fredag. En av dem ville ha blått och rött och jag kom direkt att tänka på snövit. Jag googlade fram en bild och började genast sminka mig själv för att se hur man kan tänkas sminka någon annan med så pass "starka" färger.

Jag var snövit fram tills att jag fick upp en annan bild och insåg att hon faktiskt har en gul kjol också. Attans.


Mer spindelmannen än snövit..

Men det gav mig iallafall nog många glödlampor ovanför huvudet för att komma på att jag ska börja med tema-sminkningar här i bloggen. Jag sminkar ju mig nästan varje dag i olika färger, former och stilar för att sen bara gå och tvätta bort det. Det blir ju roligare om jag lägger upp det här också så ni får se! Eller vad tycker ni? :)

Det första temat kommer alltså vara disneyprinsessor (.. eller superhjältar? hmm) och jag sätter igång till veckan!

Tävling hos Beautylicious


Var med och tävla du också. Ni ser ju ovan vad man kan vinna, underbar vinst! :) Tävlar gör du HÄR.

Manikyr hemma

Jag har varit på manikyr på salong en gång, och visst kändes det jättelyxigt och skönt, men jag tyckte helt klart inte att det var värt alla hundralappar det faktiskt kostade.

Därför har jag och mina vänner börjat göra manikyr hemma tillsammans.. Jag tänkte dela med mig av hur vi gör, för dem som är intresserade.

Det som behövs är:
Nagellacksremover.
Underlack.
Färgat lack.
Överlack.
Nagelbandsolja (olivolja fungerar lika bra)
Handkräm.
Nagelfil.
Bomull/Pads.
Pinne att trycka ned nagelbanden med .

---

(Om man vill kan man börja med ett handbad med varmt vatten och ens favoritolja, för att sen tvätta händerna noga med tvål, vatten och nagelborste. Det här tar bort döda hudceller och mjukar upp eventuella förhårdnader.)

Börja med att rengöra nageln med en nagellacksremover som är fri från olja och aceton. Det tar inte bara bort rester av nagellack, utan även smuts och fett som ligger kvar på nageln och gör det svårare för lacken att fästa. Jag brukar använda denna från Depend.

När det är gjort är det dags för att fila/klippa nageln i önskad form och längd. Var försiktig med nagelfilen, för hårt filande kan förstöra nageln och göra att den går av eller skivar sig.

När nageln är i önskad form så är det dags att gå på med nagelbandsoljan (Jag gillar den från Depend.). Jag brukar droppa en droppe på varje nagel och massera in ordentligt i nagelbanden och sedan låta det verka i ca 1 minut. Ta sedan "pinnen" och tryck ner nagelbanden. Oljan gör den här processen lättare och mindre smärtfri :)

Nu är det dags för Myrraholjan (Även denna från Depend. Surprise!) som ska stärka nageln och göra att den växer snabbare. Jag gör på samma sätt som med nagelbandoljan. Smörj även "under" nageln.

Låt myrraholjan verka i ca 10-15 minuter och torka sedan bort överflödet. Gå än en gång över nageln med Nagellacksremovern för att ta bort all överflödig olja.  

(Om man använder lösnaglar är det nu dom ska sättas dit!)



Äntligen är det dags för det roliga! Grunda nageln med ett underlack, detta gör att eventuella skavanker fylls igen och ger nageln en jämnare yta. Det färgade lacket fäster också bättre och skyddar nageln mot missfärgningar.
När underlacket har torkat ordentligt är det dags för att ta fram sin favoritfärg och lacka alla naglar. Mina favoritlack kommer från Depend, Mavala och ChinaGlaze. 2-3 lager brukar vara bra. Låt torka ordentligt mellan varje lager!

Vill man göra något mönster på naglarna så gör man det nu.

Avsluta med ett topplack som skyddar nagellacket och gör att det håller sig på plats längre.

Klart!


Lite inspiration till naglarna.






Dagsljus-lampa, fungerar det eller ej?

Jag håller på att fixa bättre ordning i min smink och skönhetsröra. Jag har en jättebra sminkplats och yta för det, men jättedåligt ljus. Helst vill jag sitta vid fönstret i dagsljus, men mina fönster är småa och högt upp och släpper inte in nog mycket ljus. Dessutom vill jag kunna sminka mig på kvällarna utan att behöva tömma resten av huset på lampor för att få ett bra ljus.

Nu till grejen.. Jag och killen vandrade runt i lite affärer här om dagen, och hittade då en "dagsljuslampa". Tänkte inte mer på det förens dagen efter, då jag kom att tänka på att den kanske skulle fungera som lampa vid mitt sminkbord?



Det kanske är en jättedum fråga, men jag har faktiskt ingen aning. Är det någon som har någon erfarenhet om hur dessa lampor ska motsvara dagsljuset? Är det starkt ljus eller bara dovt? åh, jag blir galen. Jag har googlat men det står ju så olika och dåligt förklarat på alla sidor jag hittat.

HJÄLP MIG! :)

Sminka dig som MakeUpWhore

Väldigt många bloggare gör kollage och tipsar om produkter som liknar kändisars makeup. Jag följer trenden, fast istället visar jag med vilka produkter jag själv sminkar mig! Jag skulle tycka att det var jättekul att se vilka produkter alla andra bloggare använder varje dag, så jag hoppas ni tycker det är intressant att se vad jag använder mig utav.

---

Till att börja med tog det en evig tid att hitta en bild på mig där man ens ser hela mitt ansikte, som inte är svartvitt, jätteredigerat eller osminkat. Tillslut hittade jag dock en oretucherad bild på en kompis bilddagbok som får duga, trots den töntiga minen :)



(Endast ett urplock av produkterna jag använder varje dag finns med på kollaget)

I mitt ansikte använder jag mig först utav MaxFactor's colour adapt-foundation i färgen 70. Neutral. Färgen anpassar sig efter ens egen hudton och resultatet blir matt och håller väldigt länge.
Efter det går jag på med en concealer från samma märke, under mina ögon.
Oftast använder jag ett puder från Rimmel för att fixera makeupen.
Som kindkontur använder jag mig av en bronzer från FACE Sthlm i färgen Mauii, den blendar jag uppåt, så att den sen ska flyta ihop med mitt solpuder från Oriflame som jag applicerar som en trea (över ögonbryn, ner på kindbenet och sedan ner till käken).
Min highlighter till kindbenen kommer från Collistar och blendar fint in i huden. (ej på bilden)
Ögonbrynen fyller jag i med min ögonbrynsskugga från FACEsthlm i färgen Suede. (ej på bilden)


På locken grundar jag alltid med min primer potion från Urban Decay. På detta lägger jag ett shadestick från Maybelline, Viva la Diva eller NYX, beroende på färgval av ögonskuggan. Skuggorna kommer oftast från Clinique, MaxFactor eller IsaDora. (Kommer ett inlägg om detta senare)

Ögonen och fransarna markerar jag med min favorit-liner, även den från FACEsthlm. Fransarna blir långa och separerade med hjälp av MaxFactor's mascara False lash effect.

På läpparna har jag oftast bara någon form av cerat. Om jag lyxar till det blir det Maybelline's läppstift i Precious Petal och det toppar jag med ett mörkrosa glans från Rimmel.

Det var nog det. Några frågor? :)

ELF cosmetics

Idag är det synd om mig!
Jag har halsfluss och jag spyr, har antagligen feber också. Blä!
För att det ska kännas bättre så klickade jag mig in på ELF cosmetics för att ta en titt på deras make up-borstar, som jag hört ska vara bra. Priserna är ju helt löjligt billiga, så jag klickade och klickade och klickade. Det blev massa borstar, nagellack, skuggor och annat smått och gott för väldigt lite pengar.

Nu mår jag genast mycket bättre :)


(någon frågade vad frakten ligger på. ca 50 kr betalade jag sist, nu vet jag inte riktigt. kolla hemsidan)

Nu tycker jag att alla tar en titt på ELF's sida. Det är väldigt lätt att hitta, och färger och liknande stämmer bra överens med verkligheten. Ja, av det jag sett iallafall!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen med någon (förhoppningsvis) bra film. God natt sötnosar, hörs imorgon!

Lovie Art Nail

Här i Kalix har vi en lågprisbutik där man alltid brukar hitta fynd. Dem har allt ifrån mat och inredning till smink och hårfärg, för väldigt humana priser. Tidigare har jag kollat igenom deras kosmetika och inte brytt sig så mycket, då det verkat ha varit väldigt dåligt smink.

Men nu, tadaa.. Jag var där med killen här om dagen och såg att de hade fått ett nytt ställ med smink och nagellack från Cami AB. Jag sprang direkt dit och började peta och prova. Shit, jag blev helt fast!


(Ursäkta kvaliten)

Jag kom hem med 3 st Art Nail-lack i svart, vitt och ett med silverglitter. De kostar 39 kr st (8 ml) + att man får den billigaste på köpet om man köper 3 st.

Sen åkte jag tillbaka och köpte mig några duo-ögonskuggor i massa coola färger. De kostade bara 49 kr st och är grymt pigmenterade!

Är det inte underbart när man gör såna här fynd? :)

Direktlänk till Camis kosmetika



RSS 2.0