Flo rida

Är framme i Amerikat nu, ville bara säga det.

Har varit här i en dag och jag har redan hunnit köpa smink, och spanat in desto mer. Ändå har vi inte varit in på de butiker jag hade planerat att köpa smink på. Ojoj, det kommer bli en dyr resa det här. Nej men faktiskt, sminket och allt annat egentligen, är jättebilligt här.

Kanske kommer med några bilder på mina nyförvärv sedan om jag hinner och orkar. Hoppas ni har det bra!

Kom ihåg att ni kan fortsätta delta i tävlingen några inlägg under. Ju fler kommentarer ni skickar, desto större chans. Kommer nämligen bara slumpa en siffra :)

Hur jag fixar mina bryn

Igår på krogen frågade en kompis hur jag fixar mina bryn och jag lovade att visa det för henne, men jag passar på att visa för er också då det var en tjej som frågade om det i några inlägg ner också :)

Jag kanske skulle ha plockat och trimmat mina bryn innan jag gjorde det här, men äh. Ni förstår ju ändå, hoppas jag :)



Jag börjar alltså att applicera en genomskinlig ögonbrynsgel från något random märke på ögonbrynen och låter det torka. Det här gör att brynen håller sig på plats, och att färgen både blir intensivare och håller längre.

Efter det går jag på med lite concealer under ögonbrynet bara för att få det att "poppa" lite mer. Använder en från IsaDora, då den är halvtäckande och har en bra konsistens.

Efter det tar jag fram min snedskurna ögonbrynsborste och ögonbrynsskugga från MakeupStore i färgen Suede. Jag börjar mitt på brynet och jobbar mig utåt, för att sen fylla i hela brynet.

Sen är det klart. Väldigt enkelt med andra ord!

Dagens naglar

Jag klarade inte av att se mina stumpar alldeles bleka och jag hade absolut ingen tid eller inspiration, så såhär får mina naglar se ut idag.




Vad kul föresten att så många är med och tävlar om tandblekningen! Givetvis håller jag själv på att prova på samma kit nu, och efter bara 4 gånger ser jag faktiskt att dom börjar bli vitare. Superbra! Äntligen blir jag kvitt 7 års snusande och 10 års te-drickande. Jag passar på att (försöka) sluta snusa när jag är borta i Florida föresten, då lär ju resultatet bli betydligt mycket bättre! :)

MakeupWhore's första tävling!



I samarbete med Simplesmile startar jag nu min första tävling här i bloggen!

Kitet som ni tävlar om innehåller:
- 2 formbara skenor
- 10 ml tandblekning (räcker till 15-20 blekningar)
- En förvaringsbox till de gjutna skenorna
- Instruktioner på svenska
Värde: 449 :-

(Direktlänk till Classic 23%)

Fördelar med Simplesmile.se:
- Pengarna tillbaka om tänderna inte blivit vitare efter 10 dagar
- Samma produkt som tandläkarna använder
- Gratis frakt
- Marknadens bästa tandblekningsprodukt för hemmabruk
- Säkra betalningsmetoder
- Tydliga instruktioner på svenska
- Supertrevlig personal (eget tillägg)
- Supersnabb leverans (eget tillägg)


Det enda ni behöver göra för att delta är att kommentera i det här inlägget. Besök gärna deras
hemsida, det finns mängder av olika kit och produkter som passar alla önskemål.
Givetvis ökar era chanser markant om ni skriver om tävlingen i eran blogg och länkar hit.

Tävlingen avslutas den 31 maj.


TÄVLING AVSLUTAD!

EOTD - Sweet Peaches


(Klicka för att se större)

Idag får ni se ett persikofärgat öga. Tänk er färgerna ovan fast alla en aning intensivare.
Persikafärgad skugga i ögonvrån och en bit in på locket, som övergår till en orange färg. Rött i yttre V'et. Rött och orange under ögat. Mycket fin färgkombination :)

Tävlingsdags

Jo föresten, jag lovade ju er en tävling och eftersom att jag kommer vara borta i några veckor så drar jag igång den imorgon under dagen någon gång. Mamma får hjälpa till att skicka iväg priset sen när det är dags för det.

Mer information kommer alltså imorgon, håll utkik!

PinkSugar



Det har varit lite dåligt med uppdateringar nu, men Florida närmar sig med stormsteg och solen har varit alldeles för varm för att jag ska kunna sitta inne. Här får ni iallafall en bild på naglarna jag gått runt med igår och idag. Som vanligt dålig bildkvalité.

Ganska fräsigt om jag får säga det själv :) Även om blomman är något missbildad.

Ska försöka göra många sminkningar innan måndag då vi far mot USA. Usch vad det pirrar i magen!

Silver, svart, skimmer.


(Klicka för att se större)

Istället för rosa balsminkningar så blev det en hård svart/silver-sminkning.
Här kan ni även se hur dåligt det vita Shadesticket från Maybelline är. Ta en titt på ögonbrynsbenet, där syns det tydligast. Det spelar ingen roll om jag sätter vanlig skugga på, pigment eller ingenting alls. Det lägger sig ändå som en kaka. Inte OK!

Jag mailar med en tjej som ville att jag skulle göra mer annorlunda sminkningar, som man kanske inte skulle gå ut på stan med men som är roligt att titta på. Sure, det kan jag börja göra :)

Nåja, jag och killen har varit och köpt en vinare och gjort lite lasagne som vi nyss tryckt i oss. Ska gå och mysa vidare med vinet nu :) Ha en bra kväll allihopa! Kanske återkommer lite senare. Ska nämligen ut på missions vid 4-5 på morgonen så jag kommer nog inte sova något inatt.

Mintchocolate



Ännu ett rött pollen-öga med grön skugga. Den här gången böt jag ut det lysgröna mot lite mintigare grön, och det svarta ersattes med olika nyanser av brunt. Jag kommer nog aldrig sluta berätta hur orättvis och dålig min mobilkamera är!

Om mina ögon håller sig någorlunda tår- och klifria idag så kommer det upp bal/studentsmink senare. Om jag inte jobbar eller är i Florida under student- och baltiderna så har jag lovat att sminka jättemånga av mina vänner och deras vänner. Skitkul ju! Men öva, ja det måste jag!

Green day

(Klicka för att se större)

Personligen gillar jag inte den här sminkningen, men killen gjorde det så jag lägger in den ändå. Jag trotsade alltså pollenallergin och kletade på massa smink, visserligen innan jag gick och duschade (i kallvatten) så det var inte så farligt.

Alla gröna färger är från romella-paletten (det framkommer inte men jag har en mossgrön färg under den svarta, samt en ljus mintgrön i ögonvrån). Den svarta från MAC. Vit highlighter och eyeliner från IsaDora. Kajal på nedre frankanten från H&M.

Dagens naglar

Nu för tiden ändrar jag utseende på mina naglar nästan varje dag.
Idag såg dom ut såhär. Dock målades dem igår och jag har inte topplackat, vilket har gjort att det är lite avskavt på vissa ställen. Det blir lätt så när man har en motstridig pojkvän, en galen lillasyster och en olydig "liten" vovve. Hehe.


Vinkeln får mina fingrar och naglar att se ut som korvar. Nåja, här är de iallafall. Samtliga färger är från Lovie.

Nu ska jag in i duschen och sen ska jag måla något nytt. Hade jag inte haft så fula fötter så hade jag visat vad Patte har målat på mina naglar där :)

Edit: Nähä. Ingen dusch. Varmvattenberedaren har gått paj. Yey! Nåja, naglarna kan ju fixas ändå :)

Min fri zon

Fick en förfrågan av en bloggare som undrade om jag kunde lägga upp allt mitt smink här och berätta lite om vad det är och så vidare. Tyvärr finns inte orken till det just nu. Det skulle ta alldeles för länge och just nu vill jag bara njuta av det fina vädret :) Men det kommer.. jag lovar.

Tillsvidare kan ni få se en jättedålig bild på hur min sminkhörna ser ut.


(haha glömde visst att göra prickarna ovanför o'et)

Tur att jag iallafall hade lite vett och stängde den översta lådan. Det är INTE okej att det ser ut som det gör här. Usch! Jag har iallafall tvättat alla mina penslar och verktyg imorse. Tur är ju det!

Under veckan någon gång kommer det föresten upp en rolig tävling här, så håll utkik!

Tips: Nagellack till annat än naglar

Att man använder genomskinligt nagellack till naglarna är ju en självklarhet. Men jag tänkte tipsa om lite andra saker den genomskinliga lacken fungerar utmärkt till!

  • Snabblaga en maska i strumpbyxan. Måla på, helst på insidan och låt torka. Det här förhindrar att maskan ska sprida sig och bli större.
  • Skydda sig själv och sina smycken. Alla har nog varit med om att fingrarna/öronen/armarna blir alldeles gröna efter man haft på sig något billigt och oäkta smycke. Pensla på på insidan av ringen, kring pinnarna som ska in i öronen osv. så slipper du det här. Jag gillar även att måla t.ex. hela mina ringar till öronen med klarlack, då de behåller sin fejksilvriga/guldiga look längre då :)
  • Undvika att gylfen glider ned hela tiden. Samma sak gäller här. Pensla på på insidan av gylfen, alternativt utanför också så slipper du en gylf som inte vill hålla sig på plats. 
  • Piffa upp dekaler och märken. "Märken" på plånböcker, väskor och liknande blir ju väldigt lätt repiga och lite matta. Smörj på lite klarlack för att jämna ut reporna och få upp glansen igen.



Usch nu fick jag hjärnsläpp. Jag fyller på listan efter som det kommer upp i huvudet igen :) Tipsa gärna om ni själva har några hemliga knep om vad man kan använda klarlack till :)

Tips: Hur ren blir du egentligen?

Som ni kanske märkt så har jag provat på många budgetrengöringar till ansiktet på sistone. Både sminkborttagningar och vanlig ansiktsrengöring. Vissa får ansiktet att kännas jätterent, andra känns inte alls lika mycket.

Men för att få veta hur mycket smink som faktiskt sitter kvar på ansiktet efter tvätt är ganska enkelt. Det enda man behöver är en (eller flera) bomullsrondeller och lite olivolja. Man sätter alltså kort och gott några droppar olivolja på bomullsrondellen som man sen antingen "masserar" över ansiktet eller bara drar över. Det här ska plocka upp allt kvarlämnat smink.

Egentligen är det här en grej man inte vill se. För det är faktiskt sjukt mycket skit kvar på rondellen när man är klar. Iallafall för mig.


China Glaze

Jag var och drev runt i lite butiker tidigare. Hade inga förhoppningar då det sällan kommer in något nytt. Gick in min favoritbutik och blev helt chockad. De hade fått in China Glaze i ca 15 olika färger. Jag stod bara där och stirrade och gapade innan jag ens kunde börja titta på färgerna och välja 2 st. Visar sen.

Kom även hem med en gelekit från Depend som jag ska tvinga killen att fixa på mig. Jag börjar ju snart jobba, och då är inte långa naglar att föredra (tror inte ens man får ha det i vården?). Nåja, det skall bli kul att testa iallafall :)

Killen är här nu så jag har inte samvete att sitta vid datorn, så vi hörs lite senare eller imorgonbitti :)


Lovie Family

När jag ändå håller på kan jag ju visa upp (nästan) alla mina godingar från Lovie.




Sen har jag även ett genomskinligt och ett vitt lack som pappa köpte åt mig på beställning :) + mina ArtNail's från samma märke. Swatches kommer sedan.

Har redan spanat in 3 nya som kommer hem med mig imorgon ;)

Nya Lovie-lack

Jag trotsade pollenallergin och snörde ihop två sminkguider till er. Bild för bild. Tyvärr blev inte bilderna lika bra som jag hade hoppats på. All jäkla pollen i kombination med synundersökning och massa smink har gjort mina ögon stora om bollar och röda som tomater. Jag ska försöka kompensera det med något annat smaskigt inlägg tänkte jag. Är det något speciellt ni vill läsa om här? Er önskan är ju faktiskt min lag :)

Hur som helst så har jag köpt 3 nya Lovie lack för några dagar sedan. Fick en fråga i mailen angående hur länge lacken håller, men ska jag vara ärlig så har jag inte haft samma motiv/färg längre än 1-2 dagar så jag kan tyvärr inte svara på det. Jag testmålade killens tånaglar när jag provade blanda ihop en egen färg och färgen sitter som berget ännu, efter 1 vecka. Men som känt så slits ju färgen på fingrarna snabbare än på tårna. 



39 kr / st. Eller - tag 3 betala för 2

Mörklila, chockrosa och svart.
Den chockrosa har jag blandat ihop med ett vitt lack, så det har blivit en underbar hallonrosa färg nu.

USA och tandblekningar



Hej sötnosar!

Jag och killen planerar att fara till USA så snart som den 25e maj och stanna där några veckor. Hans mormor har hus i Florida så vi tänkte fara dit medans de ändå är hemma i Sverige. Min första tanke var ju hur mycket smink och skönhetsprylar jag kommer kunna köpa. Ni vet, som alla youtubeguru's pratar om. Finns det någon affär man bara inte får missa? Ska vara där i 3,5 veckor så jag hinner nog svänga förbi alla affärer jag borde :)

Och sen vill jag bara snabbt slänga in att jag har/ska påbörja ett samarbeta med diverse tandblekningsföretag. Fast det hänger på er, finns det intresse för sådant här? Det var många som efterfrågade det på min förra skönhetsblogg och även mina kompisar och några nya läsare har frågat om detta. Jag själv skulle tycka att det var jättespännande!

Så.. vad tycker ni? :)

RaspberryEye


(klicka för att se större)

Mina hallon/lakrits-ögon. Väldigt svårt att få på bild som vanligt, men här ser ni ungefär.
Jag älskar att färgerna blir lite metallicfärgade när man applicerar dom blöta.. det framkommer dock inte här.
Rosa är en underbar färg till gröna ögon.

Har jag sagt att jag älskar lila?



Okej, det blir snarare EOYD - Eye of yesterday.

Matt lila skugga på hela locket. Mörkare matt plommonlila i yttre V'et, och lite matt svart på det. Vitt skimmer i ögonvrån, samt samma matta plommonlila på undre fransraden. Jag älskar lila!

Läsarfråga: Småa mascaraborstar

Fråga:
Fin sminkning.. Jag har för mig att jag har läst i din blogg att du använder en mindre mascara till dina fransar kan du tipsa om någon bra??

MUW svarar:
Hej och tack så mycket! Ja det stämmer att jag använder en mascara med mindre borste om jag mot förmodan skulle ha mascara på mina underfransar. Jag är ingen expert när de kommer till småa mascaror, utan jag har bara provat 3 stycken och jag tycker att alla 3 fyller den funktionen jag är ute efter. Dvs.. ge färg, volym och separera, utan att det ser jättesminkat ut. Ibland använder jag även mascaran till övre fransarna, då jag tycker att det ser mindre sminkat ut. Själva grejen med en liten borste är väl egentligen att det är smidigare och man kommer åt fransarna man kanske annars inte skulle komma åt, kladdfritt.

Den som används flitigast är:

Clinique lash power mascara som går lös på ca 200 riksdaler.




En annan är Nivea's Extreme resist, som kostar 139 kr.

Mitt nya hår och jobberbjudande

Jag tänkte att ni kanske ville se hur mitt hår ser ut. Var hos en underbar frisör igår i Haparanda. Vi klickade direkt och hon fixade så jag numera slipper gå runt med mössa :)

Hittills ser det ut såhär.


Hon jämnade ut alla fläckar och konstiga färger genom att foliebleka slingor, sen la hon även i några ljusbruna slingor för att ta bort det vita mitt på huvudet. Jag är iallafall jättenöjd! Ska tillbaka om ca 1 månad och göra klart resten, samt att klippa det. Hon gillade mitt hår jättemycket, och frågade om jag ville vara hårmodell när hon är klar med håret. Jag fick dessutom allt färgande, tvättande och stylande för mindre än halva priset! Det kunde ju inte bli bättre!

Men det roligaste av allt.. Jag har fått jobb som jag inte om jag ska tacka ja till ännu. Hon ska nämligen öppna en frisör och makeupskola, och undrade om jag ville leda makeupkurserna 4 gånger i veckan! Gud vad kul.. Men vågar jag verkligen det?

Ny ansiktsrengöring: Neutrogena visbly clear



Hej och förlåt för värdelös uppdatering. Allt har varit kaos sista tiden och det är inte förens nu jag faktiskt orkar kliva ur sängen och vara människa.
Men nu kör vi igång igen! :)




Jag har bytt rengöringsrutin helt och håller när jag tar bort mitt smink. Från blandade märken varje dag, till endast Neutrogena. Jag är supernöjd! De (hittills) 2 produkter jag använder, vad de är bra för och vad jag tycker följer nedan.



Nr1.
Neutrogena visibly clear  -  Oil-free facial wash
Ansiktsrengöring utformad för att ta bort smuts, olja och andra orenheter som täpper till porerna. Rengöringen innehåller salicylsyra, som är en mild och effektiv syra som effektivt bekämpar oren hy och tar bort döda hudceller samt att förebygga oren hy. Regelbunden användning leder till en fräshare och renare hy. Kan användas varje dag och innehåller varken tvål eller alkohol.

59 kr för 200 ml.

Hur jag använder den:
Jag börjar varje morgon med att tvätta ansiktet med produkten och huden känns direkt superfräsh och ren. Om jag har smink på mig tar jag först bort det med produkt nr2 för att sen tvätta av ansiktet igen med Oil-free facial wash. Jag pumpar ut ungefär ett halvt pump i handen och masserar sedan in det i hela (fuktiga) ansiktet, men försöker undvika kontakt med ögonen då salicylsyran inte ska vara så skön att ha just där :) När jag tvättar ansiktet i duschen/bastun kombinerar jag produkten med en exfolieringsborste.

Min åsikt/betyg: SUPERbra rengöring! Speciellt i kombination med produkt nr2. Ansiktet känns verkligen jätterent efter användning. Det enda jag kan klaga på är lukten som påminner väldigt mycket om.. hotellshampoo. Trots detta blir betyget 5 av 5 möjliga. Jag är kär!

---

Nr2.
Neutrogena visibly clear  -  Oil-free make-up remover
En lätt, uppfriskande och oljefri make up remover som lätt tar bort alla spår av makeup, även vattenfast mascara. Lämnar varken sminkrester eller någon fet känsla efteråt. Den rengör porerna på djupet för att ta bort olja och överskottsfett som kan leda till finnar. Huden blir ren och fräsch, utan några spår av makeup.

59 kr för 150 ml.

Hur jag använder den: På förpackningen står det att man ska använda en bomullstuss eller liknande och ta bort sminket. Jag brukar däremot sätta det direkt på händerna och först massera försiktigt över ögonen, för att sen blöta hela ansiktet och massera in produkten där och sen skölja av. Använder man bomullstuss behöver man inte skölja av med vatten, väldigt praktiskt vid resor och touchup's alltså.

Min åsikt/betyg: Jag frälst även i den här! Det både syns och känns att sminket försvinner direkt, vilket jag tycker är jätteviktigt. Ansiktet blir babylent och håller sig så väldigt länge. Hur vida någon av dessa produkter ska förebygga eller ta bort finnar eller blemmor vet jag dock inte, då jag väldigt sällan har såna. Jag har ingenting att klaga på här heller, förutom lukten, som tyvärr är värre än deras Facial wash. Men det kan jag leva med, även här blir betygen en fullpott - 5 av 5.



Förutom dessa två rengöringsprodukter använder jag deras Oil-free moisturizer, blackhead elmination scrub och 2-in-1 wash mask. recensioner om dessa kommer senare.

Tips: Jobbig gratissida

Åh, jag trodde aldrig att jag skulle skriva ett inlägg om en gratissida. Jag verkligen hatar när folk spammar massa länkar hit och dit, och struntar alltid i att både läsa och klicka vidare.

Men nu har jag fått upp ögonen för en sida, som är superlätt och som verkligen fungerar. Motivationen stiger ju när man inser att det faktiskt fungerar, och får bevis på det.

Nu tycker jag att alla intresserade klickar sig in på Gratis5.se och blir medlem.

Läs mer hos Lily.

RSS 2.0