Söndagslyx!

Jag förstår inte dem som hatar söndagar! Enligt mig är det den absolut bästa dagen för att ta hand om sig själv och sin kropp, och förbereda sig för en ny vecka! :)

Nästan varje söndag brukar jag och mina vänner sätta oss i bastun/bubbelbadet och ge kroppen en rejäl renovering.
Tanken är väl att vi ska slappna av och ta hand om oss själva, men oftast ser  det ut som på bilden nedan:)


(Min bästa vän Camilla)

Oftast använder jag mig av färdiga ansiktsmasker, men ibland provar jag även egna. Hittills har jag 2 favoriter - En återfuktande, och en djuprengörande.

Fast innan jag sätter någon form av ansiktsmask i ansiktet så ser jag till att det är rengjort och att porerna öppnat sig ordentligt. Det gör jag genom att hoppa in i bastun (ångbad fungerar också) med min rengöringskräm och min exfolieringsborste. Sen går jag på med ansiktsmask och låter verka i 10-20 minuter (beroende på mask).Djuprengörande mask:
1 Avokado
½ msk vetekli
1 tsk flingsalt

Applicera på rengjort ansikte och låt verka i 20 min. Masken ger en peelande effekt och går in på djupet och rengör. Döda hudceller avlägsnas och nya hudceller bildas. Avokadon ger ansiktet återfuktning. Men smörj alltid ansiktet efter nogrann rengöring!Återfuktande mask:
1(mogen) Avokado
1 tsk mjölk
1 tsk olivolja

Mosa ihop allting till en smet och smörj ut i ansiktet. Avokadon och olivoljan ger huden en rejäl återfuktning medans mjölken neutraliserar.Det här inlägget var efterfrågat av en av mina vänner som vill ha tips råd om hur man tar hand om sin hy och liknande. Hon ville även veta lite mer om mina rutiner. Tyvärr är det inte den piggaste söndagen, så jag är alldeles för seg i huvudet för det nu :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0