Honung, bra på alla sätt och vis

Istället för att köpa dyra ansiktsmasker, inpackningar och kroppsskrubber så tycker jag att man ska ta en titt i köket och se vad man har hemma. Frukt, grönsaker och liknande fungerar nämligen minst lika bra som alla produkter som man köper, och man vet dessutom att det inte är några onödiga tillsatser i.

En favorit är helt klart honungen!- Oftast använder jag den som ansiktsmask som den är. Tvättar ansiktet noga, smörjer in honungen i ansiktet och låter verka i ca 20 minuter, för att sen tvätta bort det. Man tror inte att det ska gå bort med bara vatten, men sockret är vattenlösligt och försvinner nästan direkt från ansiktet.

- Tycker man att det är obehagligt när honungen "glider runt" lite i ansiktet så kan man skölja av ansiktet och sen tvätta sig med honungen istället för tvålen. Den drar med sig de allra flesta orenheter i huden.

- En annan favorit är att blanda i socker i honungen och använda det som ansikts/kroppspeeling. Ibland toppar jag det hela med lite olivolja som gör honungen lättare att jobba med.

Vill man kan man mixa i en avokado, rosmarin och liknande som båda har återfuktande och avslappnande effekter. Masken får dessutom en finare färg, konstistens och lyxkänslan är total.

Bara fantasin sätter gränser. Prova er fram, det kommer inte göra någon skada!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0